Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Vereséggel folytatódott a Jezek-torna

Szezonok szakosztály 2011-08-25 Megtekintések száma: 2596

U18-as válogatottunk lejátszotta második mérkőzését a csehországi Vaclac Jezek-tornán. A törökök elleni 0-0 után a válogatottunk az első meccsét játszó szlovák együttessel mérkőzött. Bene Ferenc szövetségi edző a Banai Dávid - Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin (Csornij Áron, 60.), Hangya Szilveszter - Pintér András, Nagy Erik (Bolyki Andor, 41.), Illés Dávid (Lőrinczy Attila, 55.) - Huller Ádám, Bese Barnabás (Barcsay Márk, 70.), Nowothny Soma összeállításban szerepeltette csapatát.

U18-as válogatottunk lejátszotta második mérkőzését a csehországi Vaclac Jezek-tornán.

A törökök elleni 0-0 után a válogatottunk az első meccsét játszó szlovák együttessel mérkőzött. Bene Ferenc szövetségi edző a Banai Dávid - Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin (Csornij Áron, 60.), Hangya Szilveszter - Pintér András, Nagy Erik (Bolyki Andor, 41.), Illés Dávid (Lőrinczy Attila, 55.) - Huller Ádám, Bese Barnabás (Barcsay Márk, 70.), Nowothny Soma összeállításban szerepeltette csapatát.

 

Az első félidő nagy részében a szlovákok játéka dominált, az ellenfél focistái érezhetően frissebbek voltak, mint az egy nappal korábban is pályára lépő magyar futballisták. A szlovák vezető találat után a félidő második felében átvette az irányítást a magyar válogatott, majd a fordulás után továbbra is fölényben játszva Nowothny Soma révén megszerezte az egyenlítő gólt. A játékrész közepén néhány percen belül két hatalmas védelmi hibát is elkövettünk, a szlovákok pedig góllal büntették a megingásokat, ezzel gyorsan 3-1-re módosult az állás, és ez lett a végeredmény is.

- A mérkőzés elemzésénél két objektív tényt is figyelembe kell venni - kezdte értékelését Bene Ferenc. - Egyrészt, hogy a játékosok ezt megelőzően soha nem játszottak két nap alatt két nemzetközi tétmérkőzést, és a tegnapi mérkőzés sokat kivett belőlük. Másrészt, míg mi a második meccsünket játszottuk, a szlovákoknak ez volt az első fellépésük a tornán. Nemzetközi szinten akkor lesz hatékony a csapat, ha végig tudja koncentrálni a meccset, és minden játékos a maximális tudását hozza. Ezúttal ez nem valósult meg, a második félidő közepén hiába játszottunk jobban, néhány perc alatt két durva egyéni hibával saját magunkat intéztük el. Az viszont pozitívum, hogy két napon belül második jó iramú meccsünket játszottuk, az ilyen tornákon lehet fejlődniük a futballistáknak.