Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Akkor tudunk igazán jók lenni valamiben, ha szeretjük azt

Szezonok szakosztály 2019-02-13 Megtekintések száma: 4475

Mészáros Zsolt három korosztályunkkal is dolgozik: U9 vezetőedző, U7 és U6 pályaedző. A szezon elején érkezett hozzánk, bemutatjuk.

 

Pályakezdés:
1975. 01. 15-én születtem Budapesten. Már egészen kiskoromban a labda bizonyult a legkedvesebb játékszeremnek, ezért egyértelmű volt, hogy focizni kezdtem: nagyon szerettem játszani.

Játékos-pályafutás:
Serdülő korosztályban a Hidegkúti SC és az Úttörő Stadion voltak a csapataim. Ifiben a Honvédben és a Fradiban valamint a Vízművek SC-ben játszottam. Felnőttként NB II-ben, NB III-ban fociztam nagypályán. Az Aramis futsal csapatával 2005-ben magyar bajnoki címet, magyar kupagyőzelmet és szuperkupa diadalt ünnepelhettem.
 
Edzői pálya:
Játékos-pályafutásom vége felé fogalmazódott meg bennem, és a párom is ösztönzött arra, hogy kipróbáljam magam edzőként. Ekkor végeztem el az UEFA B tanfolyamot 2010-ben. Ugyanebben az évben a Budai FC-Tabánnál kezdetem el a munkát. Az itt töltött 6 év alatt az U7-től U17-ig szinte minden korosztálynál edzősködtem. 2018 nyarán kerültem az UTE U9-es csapatához. Sok és széleskörű tapasztalatokat szereztem, melyeket hasznosítva a gyerekeket a sport szeretetére és fontosságára tanítom. Mert akkor tudunk igazán jók lenni valamiben, ha szeretjük azt.


 
Miért választottam az UTE-t, mik a céljaim?
Először adódott lehetőségem, hogy főállású edzőként tevékenykedjek egy nagy tradíciókkal rendelkező klubnál. Célom, hogy egészséges, mentálisan erős, a labdarúgást nagyon szerető és a játékot értő gyerekeket neveljek, akik mindig törekszenek arra, hogy a maximumot nyújtsák az élet bármely területén.
 
Mik az első benyomásaim, tapasztalataim?
Egy humánus, befogadó közegbe kerültem. Tetszik, hogy meghallgatják, kikérik az ember véleményét, hagyják az edzőket kibontakozni. A klub nagy hangsúlyt fektet az infrastruktúra fejlesztésére, az alkotó közeg létrehozására és a szakmai innovációra. Remélem, sikeres lesz az együttműködésünk.

Köszönjük az interjút, s örömteli, eredményes munkát kívánunk: hajrá, UTE!