Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Az első félév tapasztalatai nagyon pozitívak

Szezonok szakosztály 2019-01-11 Megtekintések száma: 5164

Szarvas Ákos a nyáron érkezett Újpestre, U8-as csapatainknál edző. Bemutatkozó interjú

 

Pályakezdés

Békéscsabán nőttem fel, ott jártam az alapfokú és középfokú iskolákat. Diákéveimet nagyban meghatározta a sport, a mozgás szeretete.

Játékos-pályafutás

Viszonylag későn, 14 évesen kezdtem el egyesületi szinten focizni a Békéscsabai Előre 1912-ben. E rövid idő alatt is sikerült NB II / NB III-ig eljutnom utánpótlásjátékosként. Felnőtt szinten a Békés és Csongrád megyei labdarúgásban játszottam közel 6 évet.

Edzői pálya

Az érettségit követően felvételt nyertem Szegedre a Juhász Gyula Pedagógusképző Karra, testnevelő edző szakon. Végül testnevelő edző-germanisztika szakokon végeztem 2013 januárjában. Mesterdiplomámat testnevelő-kollégiumi nevelőtanárként abszolváltam 2016-ban. Egyetemi éveim alatt egyre közelebb kerültem az edzői pályához. Szegeden a Szőregi RSE-ben (ahol játszottam is) kaptam lehetőséget, hogy utánpótlás korú gyerekekkel foglalkozzam. Az ott eltöltött több év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, szinte minden korosztállyal volt szerencsém foglalkozni. Ennek alapján s a  visszajelzések hatására jelentkeztem edzőképzésre, amit sikeresen elvégeztem. Ezt követően egy évet a Viadukt SE-ben dolgoztam, majd az UTE-hez igazoltam.

Miért választottam az UTE-t, mik a céljaim itt?

A nyár folyamán Moskovits Gábor keresett meg, hogy lehetőségem lenne az UTE-nél kamatoztatni  tudásomat. Mondanom sem kell, egy pillanatot nem gondolkodtam a válaszon. Mindig is céljaim között szerepelt egy régi hagyományokon alapuló klub magas szinten elismert utánpótlásműhelyénél munkát vállalni. Jelenleg az U8 lila csapatnál vagyok pálya-, a fehérnél pedig vezetőedző.

 

Mik az első benyomásaim, tapasztalataim?

Az első félév tapasztalatai nagyon pozitívak. Remekül együttműködő, egymást segítő szekcióban dolgozhatok.

Minden nap tanulhatok valamit, s ez számomra rendkívül fontos. Elképesztő a szervezettség, ami a klubot jellemzi.

Köszönjük az interjút, s eredményes, sikeres munkát kívánunk: hajrá, UTE!